Multireferèndum 2014 és una convocatòria, de la gent per a la gent, per debatre i decidir sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques. Neix a proposta de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking i culminarà en una primera onada, durant les setmanes prèvies a les eleccions europees de maig de 2014. Amb ella, cerquem pràctiques que ens portin cap una democràcia creixent i directa.

De moment, s'han fet tres assemblees. La propera assemblea de multireferèndum serà el 18 de gener a Manresa. En aquesta assemblea es volen definir les preguntes que conformaran el plec de preguntes del multireferèndum.  

Participar al multireferèndum, plantejant una pregunta sobre energia, pot servir per engrescar la feina de construcció participativa-difusió de model, debat social sobre el tema i extensió de la idea d'un canvi de model energètic.

Aquest espai de debat vol servir per triar col·lectivament quina pot ser la pregunta d'energia del multireferèndum.

Penseu que a més d'una bona pregunta, també estaria bé que hi hagués algun grup amb un bon argumentari ja treballat i que alguna persona d'aquest col·lectiu s'animés a participar en les tasques de mínims per tirar endavant la pregunta i fer un petit debat públic al voltant. 

Podeu triar un màxim de dos preguntes en verd. Així que abans de votar, prioritzeu-les. Això es fa per facilitar que surti una pregunta més votada. A més, podeu comentar totes les preguntes, de manera que es pugui anar millorant col·lectivament la pregunta. 

 

 

 

1. Està vostè d’acord en recuperar el control públic del sistema energètic per tal de fer-lo més democràtic, més ecològic i més social?

Comments (1)

2. Està vostè d’acord en fer una auditoria del sistema elèctric de l’estat espanyol?

Comments (4)

3. Està vostè d’acord en fomentar la microgeneració d’energia, l’autoconsum i el balanç net zero?

Comments (4)
4.  Està vostè d’acord en declarar Catalunya territori lliure de centrals nuclears?
Comments (4)

5. Està vosté d’acord en aturar la construcció de les línies de molt alta tensió (MAT)?

Comments (3)


General comments
Perqué hi ha limitació de verts ?
Written by Frank at 07 / 01 / 2014
A la pregunta 3 s'ha de llegir vert
Written by Frank at 07 / 01 / 2014
Frank, gràcies per contestar!!! hem limitat a dos verds, per facilitar després la selecció de la pregunta. Si poses verd a dues, tries les prioritàries per tu. I així al final tindrem alguna favorita. Si vols afegir alguna que creguis que ens hem deixat pots fer-ho a través de comentaris i l'afegirem. Merci!!!
Written by Lou at 07 / 01 / 2014
Ah, si vols per comentari, dir quin és el teu ordre de prioritat, també anirà bé!
Written by Lou at 07 / 01 / 2014
penso que estaria bé que la pregunta, a més de fomentar el debat i estar relacionada amb els principis o objectius de la xse, estigués relacionada amb alguna proposta de la xse que s' hagi fet a les autoritats i que se l ' hagin passat pel forro, o amb lleis injustes o de corrupció flagrant. Millor lligada a una lluita al territori. De totes, les que més m'agraden com a pregunta són la 3 i la 5
Written by veroeins at 08 / 01 / 2014
Ens comenta el Gerard Batalla, des del grup de facebook de multireferèndum: "Si la resposta ha de ser si/no, la pregunta ha de ser clara, concisa i no tenir segones o terceres implicacions. Altra cosa és el debat de fons que, indirectament, vol generar la pregunta i la campanya que se'n derivi. Així la primera pregunta no la veig factible, ja que un pot estar d'acord amb el control públic (caldria veure que entén cadascú també per control públic, si propietat, gestió, les dues...) i no tindre ni idea de que suposa fer-lo més social per exemple. Altra cosa seria plantejar una pregunta amb tres opcions de resposta ja que ningú ha dit fins ara que haguésin de ser preguntes en forma de si/no. En resum que no es poden fer preguntes que induexin a respondre segones o terceres implicacions de manera forçosa"
Written by Lou at 09 / 01 / 2014
Ens proposen (El JaumeP, crec) una pregunta mix: Està vosté d'acord en que Catalunya recuperi el control públic del sistema energètic i sigui autosuficient fomentant l’eficiència, l'autoconsum i la microgeneració?
Written by Lou at 09 / 01 / 2014
De fet, la pregunta que m'agrada més és la que afegeix en Jaume (en l'últim comentari de la Lou), però no l'he pogut votar. Les que he votat (nuclears i MAT) m'agraden perquè són molt directes i m'imagino que arriba a molta més gent, també gent que no hagi sentit cap discurs sobre el tema.
Written by barbara at 09 / 01 / 2014
Em quedo amb les temàtiques sobre la MAT i Nuclears. La primera per una consulta de caràcter "local" de les zones afectades i la segona per adreçar-la al conjunt del país. Tot i que faria ajustos en les preguntes. Cal aprofitar temes ja coneguts com les nuclears per provocar reflexions de fons sobre les alternatives. Després de fukushima, el context és favorable per abordar el tema.
Written by GerardBatalla at 13 / 01 / 2014
És important pensar en una pregunta que motivi a la participació tant en el vot com en la organització de la consulta. La quarta milloraria així penso: Vol que l'energia nuclear sigui substituida per energies renovalbes a Catalunya?
Written by GerardBatalla at 13 / 01 / 2014
O bé: Quina producció elèctrica vol per a CAtalunya? a) Amb nucelars b) Sense nuclears
Written by GerardBatalla at 13 / 01 / 2014


This forum has been assessed 29 times [Participate] [View the results for this forum]